Jenkkien TVkaista on laiton korkeimman oikeuden mielestä

Manu Pitkänen
26. kesäkuuta, 2014 14:38

Yhdysvaltain korkein oikeus on päättänyt äänin 6–3, että nettitelevisiopalvelu Aereon tarjoamat verkkolähetykset ovat julkista lähetystoimintaa ja näin ollen sen tulee maksaa näyttämistään sisällöistä kanavayhtiöille.
Aereo on hieman suomalaista TVkaistaa muistuttava palvelu, joka poimii televisiokanavien lähetykset sormenpäänkokoisten antennien avulla ja lähettää ne asiakkailleen verkon yli. Aereon asiakkaat pystyivät näin katsomaan televisiokanavien suoria lähetyksiä (sekä niiden tallenteita) puhelimillaan, tietokoneillaan ja tableteillaan.
Yhtiön oman tulkinnan mukaan sen lähetykset eivät kuulu julkisen lähetystoiminnan piiriin, koska jokaisella sen asiakkaalla on yhtiön palvelinkeskuksissa oma antenni. Aereon mielestä sillä ei pitäisi olla merkitystä löytyykö antenni kuluttajan talon katolta vai tarjotaanko se etäpalveluna yrityksen palvelinkeskuksesta. Näin ollen Aereo ei nähnyt tarpeelliseksi maksaa korvauksia sen lähetyksistä.
Päätös on suuri voitto kanavayhtiöille, joiden ei nyt tarvitse pelätä sisältömonopolin murtumista. Päinvastainen päätös olisi avannut Comcastille ja muillekin verkko-operaattoreille tien tarjota vastaavanlaisia palveluita.

Lue myös nämä
Tägit
TVkaista Aereo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.