Piraattien Netflixiin tulossa ilmainen anonymisointi: Virkavalta ei pääse jäljillesi

Manu Pitkänen
8. kesäkuuta, 2014 11:32

Piraattien Netflixiksi tituleeratusta Popcorn Timesta muodostui tänä keväänä ison kokoluokan ilmiö: ensimmäistä kertaa BitTorrent-verkossa jaettujen elokuvien ja TV-sarjojen katseluun oli tarjolla niin helppokäyttöinen käyttöliittymä, että kuka tahansa osaa katsoa niitä. Käyttäjältä ei vaadita minkäänlaista tuntemusta ohjelman alla olevasta tekniikasta.
Helppokäyttöisyydessä piilee kuitenkin omat vaaransa. Koska kaikki palvelun käyttäjät eivät välttämättä ymmärrä taustalla olevaa tekniikkaa, eivät he välttämättä ymmärrä rikkovansa lakia: ohjelman kautta katsottavaa sisältöä ei ole julkaistu oikeuden omistajien luvalla ja kukin katselija jakaa elokuvaa muille katselijoille. Time4Popcorn-sovelluksen kehittäjät ovat ymmärtäneet ongelman ja suojellakseen käyttäjiään, he ovat integroineet ohjelmaan ilmaisen VPN. Sen avulla ohjelman käyttäjät voivat anonymisoida tunnistetiedot, joiden kautta virkavalta voisi päästä heidän jäljille.
Ilmaisen VPN-yhteyden Time4Popcornin käyttäjille tarjoaa Kebrum-niminen palvelu ja sen käyttämiseksi ei tarvitse tehdä muuta kuin klikata ohjelman yläkulmassa olevaa lukkopainiketta ja valita "Yhdistä". Ominaisuus löytyy ohjelman 4.2-version alfa-julkaisusta.

Lue myös nämä
Tägit
VPN Popcorn Time Time4Popcorn
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.