Netflix alkaa vihdoin irtaantua Silverlightista

Manu Pitkänen
4. kesäkuuta, 2014 12:30

Reilu vuosi sitten Netflix kertoi kehittävänsä suoratoistopalveluaan varten HTML5-pohjaista soitinta, jottei ihmisten tarvitsisi asennella tietokoneilleen Microsoftin Silverlight-lisäosaa, jonka aktiivinen kehitys on jo päättynyt ja tuki loppuu vuonna 2021. Applen maanantaisen ilmoituksen myötä silverlightittomasta Netflixistä voi pain nauttia Safari-selaimella OS X Yosemitessa.
HTML5-siirtymän mahdollistamiseksi Netflix on ollut mukana uusien käyttöoikeuksien hallintaan (DRM) tarkoitettujen rajapintojen (MSE, EME ja WebCrypto) kehityksessä, mitkä Apple on kokonaisuudessaan sisällyttänyt OS X:n uuteen Safari-selaimeen. HTML5-soittimen ansiosta tietokoneelle ei tarvitse asentaa erillisiä lisäosia. Lisäksi se vähentää tietokoneen virrankulutusta. Applen mukaan MacBook Airin akussa riittää virtaa jopa kaksi tuntia pidempään (jatkuvassa 1080p-striimauksessa) HTML5-soittimen ansiosta.
Vuosi sitten Netflix kertoi Microsoftin ottaneen käyttöön samaiset DRM-rajapinnat Internet Explorer 11 -selaimessa. Myös Google on ollut mukana DRM-rajapintojen käyttöönotossa. Toukokuussa Mozilla kertoi sisällyttävänsä EME-rajapinnan Firefoxiin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple OS X Apple Safari Netflix Silverlight OS X 10.10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.