Videopelin mainostemppu karkasi lapasesta – poliisin pommiryhmä paikalle

Juha Tuppi
28. toukokuuta, 2014 16:16

Australialaisen Ninemsn-verkkojulkaisun toimituksessa koettiin kuumottavia hetkiä, kun posti toi tullessaan epäilyttävän paketin.
MUmBRELLA-sivuston mukaan kirjaamattoman paketin mukana toimitettiin kirje, jossa kehotettiin tarkastamaan vastaaja. Tässä vaiheessa homma alkoi mennä pieleen, sillä paketin vastaanottaneella toimittajalla ei ollut uutta viestiä vastaajassaan. Paketista löytyneen kassakaapin päälle oli kuitenkin teipattu PIN-koodi, jonka toimittaja syötti kassakaappiin. Kaappi ei auennut, mutta ryhtyi piipittämään.
Toimitus otti vielä yhteyttä muihin julkaisuihin, mutta kukaan muu ei ollut saanut vastaavaa pakettia. Niinpä kerros evakuoitiin ihmisistä ja paikalle kutsuttiin poliisin pommiryhmä. He saivat kaapin avattua väkivalloin, jolloin sisältä paljastui Ubisoftin eilen julkaistu Watch_Dogs-peli, pelin päähenkilön lippalakki, pipo ja lappu, jossa kiellettiin julkaisemasta peliin liittyvää materiaalia ennen tiettyä kellonaikaa.
Asiasta myös raportoineen Polygonin mukaan Ubisoftin Australian PR-osasto kertoi ilmoittaneensa paketin sisällöstä vastaanottajan vastaajaan jätetyllä viestillä. Temppu ei selkeästikään sujunut odotetusti, ja Ubisoft pahoittelee aiheuttamaansa vaivaa ja häiriötä.
Tämä ei myöskään ole ensimmäinen kerta kun Watch_Dogs-pelin promootio ei ole mennyt täysin putkeen: viime kuussa Pariisissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa Ubisoftin edustajat jakoivat pelimateriaalia sisältäviä tablettitietokoneita toimittajille ja lupasivat, että nämä saavat pitää ne ilmaiseksi. Toimittajat päätyivät tuolloin lahjoittamaan tablettinsa eteenpäin, jotta heitä ei voisi syyttää lahjusten vastaanottamisesta.

Lue myös nämä
Tägit
mainos Ubisoft Watch_Dogs Ninemsn
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.