Bitcoin sai salamyhkäisemmän serkun: Arvo kohonnut jo yli 1000 %

Manu Pitkänen
22. toukokuuta, 2014 11:08

Uuden darkcoin-virtuaalivaluutan arvo on noussut erittäin nopeasti viime viikkoina. Huhtikuun lopulla Coinmarketcap mittasi sen arvoksi noin vajaa 0,7 dollaria, mutta nyt yhdestä darkcoinista joutuu pulittamaan noin 9,5 dollaria. Kuukaudessa virtuaalivaluutan arvo on kohonnut lähes 1400 prosenttia.
Vielä helmikuussa darkcoineja pystyi ostamaan 0,2 dollarilla. Darkcoineja voi kerätä itselleen louhimalla, samalla tavalla kuin bitcoiniakin.
Darkcoin vie bitcoinin tarjoama anonymiteetti vieläkin pidemmälle. Bitcoin-siirrot ovat julkistatietoa, mutta darkcoinien maailmassa virutaalirahojen liikenteen seuraamisesta on pyritty tekemään mahdollisimman hankalaa. Darkcoinin kurssikehityksen perusteella anonyymille rahaliikenteelle löytyy tilausta.
Siirrettäessä darkcoineja tililtä toiselle, järjestelmä yhdistää transaktion toisiin, siihen liittymättömiin tapahtumiin. Tapahtumien sekoittamisen jälkeen rahaliikenteen seuraaminen on erittäin vaikeaa. Transaktioita yhdistetään toisiinsa solmupalvelimissa, jollaiseksi oman tietokoneensa voi vuokrata.
Päästäkseen solmuksi, käyttäjän pitää maksaa 1000 darkcoinia, minkä jälkeen heillä on mahdollisuus saada 10 prosenttia kaikista uusista kiertoon tulevista darkcoineista. Tällaisia solmuja on perustettu lyhyessä ajassa 170 kappaletta, mikä saattaa osaltaan selittää virtuaalivaluutan nopeaa kasvua.

Lue myös nämä
Tägit
Bitcoin Darkcoin
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.