Microsoft haastaa Applen ja Googlen autoissakin

Manu Pitkänen
6. huhtikuuta, 2014 10:55

Apple esitteli autojen kojelautanäytöille suunnitellun CarPlay-käyttöliittymän Geneven automessuilla ja muutamaa kuukautta aiemmin Google kertoi uudesta Open Automotive Alliance -yhteenliittymästä, joka kehittää autoihin sopivaa Androidia. Nyt myös Microsoft on ilmoittanut olevansa mukana kilpailussa autoille suunnitellulla Windows-käyttöliittymällä.
Microsoft ei ole mikään eilisen teeren poika autojen infotainment-järjestelmissä, sillä ohjelmistojätin valikoimista on löytynyt Windows Embedded Automotive -ohjelmisto, jota ainakin BMW, Ford, Kia ja Nissan ovat hyödyntäneet autoissaan. Uusi autoille suunniteltu Windows poikkeaa olennaisesti Microsoftin aiemmista ratkaisuista siinä, että uusi ohjelmisto toimii yhdessä Windows-puhelimien kanssa ja sitä kautta tuo Windowsin Metro-käyttöliittymän autoihin. Käyttäjälle ei jää epäselväksi minkä firman käyttöliittymästä on kyse.
Build-tapahtumassa esitelty "Windows in the Car" on vielä konseptitasolla, eli autoissa sitä ei tulla näkemään vielä hetkeen. Sen on tarkoitus toimia samaan tapaan kuin Applen CarPlay, eli kojelaudalle ilmestyvän Windowsin lähteenä toimii autoon kytketty (MirrorLink) Windows Phone -puhelin. Lisäksi puheohjaus (Cortana) tulee oletettavasti olemaan olennaisessa asemassa (kuten Siri CarPlayssä).
"Windows in the Carin" videoitu esittely löytyy täältä (kohta 25:30).

Lue myös nämä
Tägit
Windows Microsoft
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.