Suomalaiset kauppaketjut innostuivat lähimaksamisesta

Manu Pitkänen
4. huhtikuuta, 2014 14:34

NFC-siruille tulee tänä vuonna lisää käyttömahdollisuuksia, sillä monet Suomessa toimivat kauppaketjut ovat ilmoittaneet mahdollistavansa lähimaksamisen myymälöissään.
Lidl oli ensimmäinen, joka kertoi mahdollistavansa lähimaksamisen kaikissa Suomen myymälöissä. Siwat ja Valintatalot omistava Suomen Lähikauppa kertoi laajentavansa lähimaksumahdollisuuden kaikkiin myymälöihin huhtikuun aikana (n. 700 kpl). R-kioskeilla lähimaksaminen on myös mahdollista ja ketju on ottanut esiladatut Elisa Lompakko -maksutarrat valikoimiinsa.
Lähimaksamisen suurin hyöty on se, että pienet ostokset (alle 25 euroa) voidaan maksaa ilman PIN-koodin näppäilemistä. Ostosten maksamiseen riittää kortin tai muun lähimaksamiseen soveltuvaa laitteen vilauttaminen maksupäätteen läheisyydessä. Toisaalta lähimaksaminen saattaa kasvattaa rikollisten näpistyshalukkuutta.
Lähimaksamiseen soveltuvan kortin tunnistaa neljästä kaaresta koostuvasta logosta (näkyy uutiskuvassa). Lähimaksamista tukevan maksupäätteen tunnistaa uutiskuvana käytetystä logosta.

Lue myös nämä
Tägit
NFC lähimaksaminen
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.