Intel esitteli 64-bittisen Androidin ja uuden järjestelmäpiirin

Matti Robinson
3. huhtikuuta, 2014 16:16

Intel on esitellyt Kiinan Shenzhenissä järjestyssä konferenssissa uusia tuotteita. Piirivalmistajana tunnettu Intel esitteli edullisen Braswell-järjestelmäpiirin, mutta myös 64-bittisen version Android 4.4 KitKatista.
Intel-pomo Kirk Skaugen kertoi CNETille, että Braswell-koodinimellä tunnettu uusi piiri on jatkoa Bay Trail -suorittimille, joita on nähty edullisissa tietokoneissa, kuten Chromebookeissa. Luonnollisesti Intel on keskittynyt parantamaan erityisesti suorituskykyä ja energiatehokkuutta.
Mikä kenties mielenkiintoisempaa, niin Intel esitteli myös 64-bittisen version Androidin uusimmasta KitKat-versiosta. Google ei ilmeisesti ole vielä uskonut 64-bittisyyden yleistyvän mobiililaitteissa, joten sille ei tukea löytynyt KitKat-julkaisusta. Intel on kuitenkin ottanut ohjat omiin käsiinsä ja lisännyt kerneliin tuen 64-bittisille suorittimille ja erityisesti Intelin valmistamille sellaisille.
Intel kertoo, että uuden kernelin avulla laitevalmistajat voivat alkaa jo kehittämään seuraavan sukupolven laitteita. Samalla odotamme tietysti Googlen virallista 64-bittistä julkaisua.

Lue myös nämä
Tägit
Android Intel Android KitKat Intel Braswell
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.