Facebook ostaa Oculus VR:n - kahden miljardin yllätyskauppa

Valtteri Ahonen
26. maaliskuuta, 2014 7:57

Facebook on ilmoittanut blogissaan ostavansa paljon hypeä nostattaneen Oculus Riftin kehittäjän, Oculus VR:n. Kauppahinnaksi on ilmoitettu arviolta kaksi miljardia dollaria, eli noin 1,45 miljardia euroa.
Aivan kuten Whatsapp-kaupankin kanssa, tälläkin kertaa Facebook maksaa vain osan kauppahinnasta käteisellä ja loput yhtiön omilla osakkeilla. Nyt suora raha vaihtaa omistajaa noin 400 miljoonan dollarin arvosta. Kaupan uskotaan saavan sinettinsä vuoden toisen neljänneksen aikana.
Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kertoi yhtiön auttavan Oculus Riftin kehityksessä ja etsivän uusia yhteistyökumppaneita pelialalta. Näin ollen ei ole siis välitöntä pelkoa siitä, että virtuaalitodellisuuslasien fokus siirtyisi pois pelialalta. Siltä pohjalta on kuitenkin hyvä laajentaa.
- Oculuksella on nyt mahdollisuus luoda maailman sosiaalisin alusta ja muuttaa tapoja joilla teemme töitä, pelaamme ja kommunikoimme, Zuckerberg hehkuttaa.
- Olemme todella innoissamme päästessämme työskentelemään Markin ja Facebook-tiimin kanssa ja rakentamaan maailman parasta virtuaalitodellisuutta, kommentoi Brendan Iribe, Oculus VR:n perustajajäsen ja toimitusjohtaja.

Lue myös nämä
Tägit
Facebook yrityskaupat Oculus Rift Oculus VR
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.