Suomessa suunnitellaan joukkokannetta Mt. Goxin takia

Manu Pitkänen
8. maaliskuuta, 2014 12:57

Bittiraha.fi:n foorumilla suomalaiset bitcoin-käyttäjät valmistelevat parhaillaan joukkokanteen nostamista saneerausmenettelyyn ajautunutta Mt. Goxia vastaan. Tarkoituksena on saada palautettua palveluun jääneet varat.
Keskustelu kanteesta alkoi Bittiraha-foorumilla helmikuun lopulla ja käydyn keskustelun perusteella kanteessa on mukana 13 henkilöä. Puuhamiehenä on nimimerkki nocebo, jonka kirjoittamien viestien perusteella hän on valmistellut asiaa yhdessä asianajotoimisto Castrén & Snellmannin Lasse Vuolan kanssa.
Joukkokanteeseen mukaan lähteviä on pyydetty kertomaan menetetyn omaisuuden määrä sekä Mt. Goxin tapahtumahistoriaa ja muita tietoja.
Mt. Gox oli maailman suurin bitcoin-vaihtopörssi. Helmikuun alussa se esti nostojen tekemisen ja helmikuun lopussa palvelu pimeni täysin, minkä jälkeen yhtiö kertoi hakeutuvansa saneeraukseen. Saneerausilmoituksen yhteydessä Mt. Gox ilmoitti, että se on hävittänyt sen omia ja sen asiakkaille kuuluneita bitcoineja 340 miljoonan euron edestä (850 000 kpl).

Lue myös nämä
Tägit
Bitcoin Mt. Gox
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.