Poliisi ja Microsoft lyttäävät HS:n Lumia-uutisen väitteet

Manu Pitkänen
27. helmikuuta, 2014 17:10

Microsoft Oy:n kiistää viime viikonloppuna Helsingin Sanomissa julkaistussa jutussa esitetyt väitteet, että Nokian Lumia-puhelimista valuisi ilman käyttäjän lupaa tietoja Microsoftin ulkomailla sijaitseville palvelimille. Microsoftin mukaan kaikki älypuhelimet lähettävät pilveen tietoja puhelimista tarjottujen palveluiden mahdollistamiseksi, myös Windows Phone -puhelimet.
Microsoftin mukaan ei voida sanoa, että yhtiö vuotaisi tietoja ulkomailla sijaitseviin konesaleihin, koska yhtiö kertoo tietosuojatiedoissa mitä tietoja puhelimesta kerätään ja miten niitä käsitellään.
Yhtiö huomauttaa myös, että se ei salli minkään maan viranomaisille – NSA mukaan lukien – suoraa tai rajoituksetonta pääsyä Microsoftin asiakkaiden tietoihin, vaan tietoja luovutetaan vain oikeudellisesti pätevien, yksilöityihin käyttäjätileihin tai käyttäjätunnisteisiin kohdistuvien tietopyyntöjen perusteella. Tietopyynnöistä julkaistaan tietoja Microsoftin verkkosivuilla.
Helsingin Sanomien jutussa kerrottiin myös tapauksesta, jossa erään henkilön käyttäjätili suljettiin, koska hän oli lisännyt Microsoftin pilvipalveluun kuvan alastomina leikkivistä lapsista. Microsoftin mukaan se ei kyttää millaisia valokuvia ihmiset ottavat puhelimillaan, mutta se käyttää PhotoDNA-nimistä kuvantunnistusteknologiaa, jolla yritetään vähentää lapsiin kohdistuvia verkkorikoksia.
Microsoftin vastine löytyy täältä.
Aiemmin tällä viikolla poliisiylijohtaja Mikko Paatero kertoi, ettei mikään viittaa siihen, että poliisi olisi pyytänyt Nokialta "tiskin alta" puhelimien sijaintitietoja, kuten HS viikonloppuna väitti.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.