Viestintävirasto pyysi Jollaltakin vakuutusta puhelimen tietoturvasta

Manu Pitkänen
23. helmikuuta, 2014 15:30

Viestintävirasto pyysi viime kesänä muutamilta viestintäpalveluiden tietotekniikkaa valmistavilta yrityksiltä vakuutusta laitteiden tietoturvallisuudesta. Vakuutuspyynnöistä uutisoi Helsingin Sanomat. HS:n mukaan selvityspyynnössä todetaan, että väärien tietojen antamisessa voi olla kyse väärästä todistuksesta viranomaiselle.
Selvityspyyntö on lähetetty Nokialle, NSN:lle, Insta DefSecille, Stonesoftille ja Ericssonille. Insta DefSec ja Stonesoft antoivat pyydetyn vakuutuksen, mutta NSN:n, Nokian ja Ericssonin vakuutuspyyntöjä jouduttiin rajaamaan koskemaan ne suomalaisille myytäviin tuotteisiin. Pyyntöihin tehtyjen muutosten jälkeen loputkin yhtiöt antoivat vakuutuksen.
Viestintävirasto jatkaa laitteiden tietoturvallisuuden arviointia vuoden 2014 aikana ja tiedottaa selvitysten tuloksista niiden valmistuttua. Myös suomalaiselle Jollalle lähetettiin syksyn aikana vakuutuspyyntö, mutta asian käsittely on vielä kesken.
Vakuutuspyyntöjen taustalla on viraston halu selvittää kansainvälisen tiedustelutoiminnan vaikutuksia suomalaisille tarjottavien viestintäpalveluiden tietoturvallisuuteen. Asia nousi kuumaksi puheenaiheeksi viime kesänä Edward Snowdenin vuotamien tietojen ansiosta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Viestintävirasto Jolla
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.