Metal Gear Solid 5 -peli sytytti konsolifanit liekkeihin - kipupisteenä resoluutio

Juha Tuppi
17. helmikuuta, 2014 19:46

Konami paljasti vastikään suositun Metal Gear -pelisarjansa tuoreimman tulokkaan resoluutio- ja kuvataajuustiedot eri alustoille: julkistus oli konsolifaniosapuolten kannalta kuin kaataisi bensaa liekkeihin.
Konamin virallisen sivuston mukaan Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes -peli julkaistaan edellisen ja tämän sukupolven Xbox- ja PlayStation-konsoleille. Sonyn PlayStation 3 ja Microsoftin Xbox 360 tulevat pyörittämään peliä sisäisesti skaalautuvalla 720p-resoluutiolla ja 30 fps:n (frames per second) kuvataajuudella. Pelin tuoreimmille konsoleille julkaistavien versioiden tiedot sen sijaan aiheuttivat melkoisen viestitulvan eri foorumeilla: MGS5 nimittäin rullaa PlayStation 4 -konsolilla 60 fps:n kuvataajuudella 1080p-resoluutiolla, kun Xbox Onen versio jää 720p-resoluutioon, vaikka kykeneekin samaan kuvataajuuteen.
Xbox Onea on viime aikoina muutenkin kritisoitu sen eSRAM-muistin asettamista näennäisistä rajoituksista pelien resoluution suhteen: esimerkiksi Microsoftin pelijulkaisujen tämän hetken kuumin nimi Titanfall jää sekin betaversiossaan 792p-resoluutioon. Vaikka PS4 ja Xbox One eivät huomattavasti poikkea laitteistotehoissaan toisistaan, PS4 vaikuttaa tällä hetkellä pääsevän marginaalisesti Microsoftin konsolin edelle. Toisaalta esimerkiksi Rebellion Gamesin Jean-Baptiste Bolcato on todennut GamingBoltin haastattelussa uskovansa uusien kehitystyökalujen pian helpottavan 1080p-resoluutioon pääsemistä uudella Xboxilla.
Ongelmana tilanteessa Microsoftin kannalta on kuitenkin se, etteivät useimmat pelaajat malta odotella pelikehittäjien opettelevan Xbox Onen saloja, vaan vievät rahansa sinne, mistä saa heti parhaimmanlaatuisia pelikokemuksia. On toki totta, ettei resoluutio yksin tee hyvää peliä, mutta tämänkaltaiset vertailuerot vain venyttävät Sonyn etumatkaa konsolikisassa.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Microsoft resoluutio Sony PlayStation 4 Xbox One Konami Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.