Google lirkuttelee yritysten suuntaan: Windows-ohjelmat Chromebookeille

Manu Pitkänen
13. helmikuuta, 2014 12:21

Monissa yrityksissä ja julkisessa hallinnossa on edelleen käytössä Windows XP -pohjaisia tietokoneita, joiden tuki ja päivitykset loppuvat huhtikuun alussa. Google yrittää käyttää tätä murrospistettä hyväkseen Chromebook-tietokoneiden myynnin edistämiseksi.
Sen sijaan että yritysten IT-hallinto päättäisi korvata XP-koneet uudemmilla Windows-tietokoneilla, Google yrittää saada yritykset kiinnostumaan Chromebookeista. Google ja virtualisointipalveluja tarjoava VMware ovat kertoneet yhteistyöstä, jossa Horizon View -palvelusta tuodaan Chrome OS:lle optimoitu versio. Sen ansiosta yritykset voivat käyttää Windows-ohjelmiaan Chromebook-päätteiden kautta.
Googlen mukaan heidän ja WMwaren tarjoama ratkaisu voi tuoda yrityksille huimia säästöjä. Lisää aiheesta löytyy Googlen blogikirjoituksesta.
Microsoft on esittänyt viime aikoina paljon Chromebook-vastaisia mainoksia, joissa vähätellään laitteiden ominaisuuksia, joten kilpailu on selvästi kovenemassa ja Microsoft ottaa Chromebook-uhan vakavasti.

Lue myös nämä
Tägit
Google Chromebook
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.