Videostriimauspalvelu Oculu haastoi Oculus VR:n oikeuteen nimikiistasta

Juha Tuppi
12. helmikuuta, 2014 11:53

Vähemmän tunnettu kalifornialainen videostriimauspalvelu Oculu pelkää, että yleisö saattaa sekoittaa sen virtuaalilasikehittäjä Oculus VR:ään.
Ars Technica -sivusto raportoi tänään virtuaalilasien kehittäjän Oculus VR:n saamasta kanteesta, joka koskee yrityksen nimeä. Kalifornialaisen Oculu-yrityksen mukaan se hankki tavaramerkin nimelleen vuonna 2010, eli kaksi vuotta ennen Oculus VR -yrityksen tavaramerkkiä.
Koska Oculun mukaan Oculus VR:n suunnitelmiin kuuluu myös äänen ja videomateriaalin suoratoisto internetin kautta yrityksen Oculus Rift -virtuaalilaseilla, syntyy riski, että yritykset sekoitettaisiin toisiinsa ja näin ollen Oculus-nimen käyttö voi olla haitallista Oculu-palvelun liiketoiminnalle. Kanteessa todetaan myös Oculus VR:n yrittäneen ostaa Ocululta oikeuksia yrityksen nimeen, koska "he tiedostavat nimien olevan hämäävästi liian lähellä toisiaan".
Oculus VR:n virtuaalilasit ovat olleet viime aikoina kovassa nosteessa, ja yritys keräsikin viime vuoden lopulla 75 miljoonan dollarin rahoituksen sijoittajilta. On vaikea sanoa, liittyykö Oculun nostaman kanteen ajoitus enemmän Oculus VR:n saamaan mediahuomioon vai tietoon yrityksen keräämästä pääomasta.

Lue myös nämä
Tägit
Oculus Rift Oculu Oculus VR kanne
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.