Venäjä kieltää bitcoinin käytön

Manu Pitkänen
8. helmikuuta, 2014 16:22

Venäjä kieltää tuoreella päätöksellä bitcoin-virtuaalivaluutan käytön ihmisiltä ja oikeushenkilöiltä, kirjoittaa Fox News.
Venäjän valtakunnansyyttäjänviraston tukinnan mukaan bitcoin on valuutan korvike ja vuonna 2002 säädetyn lain mukaan maan virallinen valuutta on rupla, eikä muita valuuttoja suivata. Fox Newsin mukaan Venäjän hallinto aikoo koventaa otteitaan kryptovaluuttoja kohtaan, koska rikollisorganisaatiot ovat alkaneet suosia niitä. Siitä onko tuore päätös hyvä bitcoinia hyödyntävän rikollisuuden selvittämisessä, ollaan erimielisiä.
Maailmalla bitcoineihin ollaan suhtauduttu hyvin eri tavoin. Kiinassa rahoituslaitoksia on kielletty sotkeentumasta bitcoineihin, mutta kansalaiset saavat käyttää niitä. Suomessa ja muutamassa muussa maassa bitcoinia ei nähdä rahana, mutta se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö sillä voisi maksaa esimerkiksi ostoksia. Näin ollen siihen kohdistuu erilainen lainsäädäntö ja verotus kuin euroon.
Thaimaan keskuspankin alustavan päätöksen mukaan bitcoinin käyttö on kiellettyä, kunnes asiaan liittyvä lainsäädäntö selkiytyy. Kanadassa bitcoin ei ole laillinen maksuväline.
Sovelluskehittäjille kirjavat tulkinnat ja erilaiset lainsäädännöt voivat aiheuttaa ongelmia, kuten Blockchainin kohdalla nähtiin.
Venäjän federaation valtakunnansyyttäjänviraston tiedote (Google Translate, englanniksi)

Lue myös nämä
Tägit
Bitcoin kryptovaluutat Venäjä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.