Intel myy OnCue-pilvitelevisiohankkeen Verizonille

Manu Pitkänen
21. tammikuuta, 2014 12:54

Intel myy kehittämänsä Internet-televisiopalvelun yhdysvaltalaiselle tietoliikenneyritys Verizon Communicationsille. Yhtiöiden välisistä neuvotteluista on puhuttu sen jälkeen kun Intel totesi, ettei se pysty itse tuomaan OnCue-televisiohankettaan markkinoille.
Yhdysvaltalainen televisiomarkkina on tällä hetkellä suuressa käymistilassa. Suomalaista TVkaista-palvelua muistuttavan Aereon ja yhdysvaltalaisten televisioyhtiöiden välinen riita on menossa korkeimman oikeuden käsittelyyn. Oikeuden päätös määrittelee sen, onko voidaanko Internet-televisiota tarjota kuluttajille etäantennien avulla ilman kanavayhtiöiden lupia. Tähän asti Aereo on voittanut sitä vastaan nostetut oikeusjutut.
Samaan aikaan teknologiajätit kehittävät omia Internet-televisioprojektejaan, joilla televisiolähetykset yritetään siirtää antenni-, satelliitti- ja kaapeliyhteyksien päästä verkkoon. Intelin lisäksi "pilvitelevisiota" on kehittänyt Sony, joka julkisti projektinsa CES-messuilla. Applekin on työstänyt omaa hankettaan jo useita vuosia, mutta sisältösopimukset ovat muodostuneet sen suurimmaksi ongelmaksi: kaapeliyhtiöt yrittävät pitää kynsin ja hampain televisiolähetykset poissa verkosta.
Tietoliikenneyritys Verizon Communications omistaa FiOS-valokuituverkon, jonka valikoimiin kuuluu IPTV-palvelu. FiOS TV:n tilaajat saivat viime syksynä mahdollisuuden katsoa tiettyjä kanavia mobiililaitteiden kautta. Intelin kanssa solmittu kauppa auttaa Verizonia kiihdyttämään uuden sukupolven televisiopalveluiden kehitystä.

Lue myös nämä
Tägit
Intel Verizon
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.