Valtaosassa pankkiautomaatteja piilee pommi nimeltä Windows XP

Juha Tuppi
20. tammikuuta, 2014 19:19

Yhdysvaltojen suurimman pankkiautomaattien toimittajan NCR Corporationin mukaan noin 95 prosentissa maailman pankkiautomaateista pyörii Windows XP -käyttöjärjestelmä.
The Verge raportoi tänään pankkiautomaateissa piilevästä aikapommista. Automaatit, joissa on Windows XP:n täysi versio, altistuvat turvallisuusuhkille Microsoftin lopettaessa päivitysten julkaisemisen 8. huhtikuuta, kun taas käyttöjärjestelmän niin sanottua upotettua versiota käyttävät automaatit pärjäävät vielä vuoteen 2016 saakka.
Lähteen mukaan Microsoft on yrittänyt patistaa asiakkaitaan päivittämään ohjelmistonsa, mutta pankkiautomaattiteollisuus on reagoinut varoituksiin hitaasti. Tilanteen korjaaminen vaatii kattavaa maailmanlaajuista ohjelmistonpäivitys- ja laitteistonmuokkausoperaatiota.
Tarkoituksena on korvata vanha käyttöjärjestelmä Windows 7:llä, mutta pankkiautomaattiohjelmistoyritys KAL (Korala Associates Limited) ennustaa, että vain noin 15% yhdysvaltalaisista pankkiautomaateista ehditään päivittää huhtikuun alkuun mennessä. Vaihtoehtona on ostaa Microsoftilta kustomoitua tukipalvelua Windows XP:n elinkaaren pitkittämiseksi.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Microsoft NCR Corporation pankkiautomaatti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.