Spotify poisti ilmaiskäytön kuuntelurajoitukset

Manu Pitkänen
16. tammikuuta, 2014 10:13

Spotify on poistanut kuuntelurajoitukset ilmaiskäyttäjiltä. Aiemmin Spotifyn kautta pystyi kuuntelemaan vain 2,5 tuntia musiikkia viikossa mainoksia vastaan (6 kk:n rajoittamattoman käytön jälkeen), mutta tämä rajoite on nyt poistettu.
Viime vuoden lopulla Spotify kertoi mahdollistavansa sen mobiilisovelluksen käytön myös ilmaisversion käyttäjillä (sekoitettu kuuntelu). Aiemmin mobiilikuuntelu oli mahdollista vain hankkimalla noin 10 euroa kuukaudessa maksava tilaus. Spotify on luopunut kolmiluokkaisesta tilausmallistaan ja tarjoaa nyt asiakkailleen joko ilmaiskäyttöä tai mainoksetonta Premium-tilausta.
Spotifyn tavoitteena on tehdä sen palvelusta mahdollisimman helposti lähestyttävä. Kilpailu suoratoistomusiikissa käy parhaillaan erittäin kovana, joten asiakkaiden mukaan saaminen ei saa olla kiinni siitä, että palvelun käytön aloituskynnys on liian korkea. Kun ilmaisversio on tullut tutuksi ja koettu hyväksi, kasvaa todennäköisyys että hän siirtyy maksulliseen versioon.
Artistien kannalta ilmaisversion käyttö ei tuota läheskään yhtä hyvin kuin Premium-tilaajien kuuntelut.
Lisäys 11:27: Spotifyn ilmaisessa mobiiliversiossa ei ole mahdollista päättää mitä kappaletta soittaa, vaan soittolistat toistuvat arvotussa järjestyksessä. Samoin tietyn artistin kappalekohtainen valinta ei ole mahdollista, vaan artistin kaikki kappaleet toistuvat sattumanvaraisessa järjestyksessä.

Lue myös nämä
Tägit
Spotify
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.