Microsoft aikoo julkaista Windows 9:n ensi vuoden keväällä

Manu Pitkänen
12. tammikuuta, 2014 14:44

Microsoft aikoo julkaista Windows 9:n ensi vuoden huhtikuussa, kertoo hyvistä sisäpiirikontakteistaan tunnettu Paul Thurrott. Virallista tietoa uudesta käyttöjärjestelmästä saadaan jo ensi kevään Build-kehittäjäkonferenssissa.
Thurrott kertoo blogissaan, että Microsoft aikoisi päivittää Windows 8:n mukana tulleen Modern-näkymän 2.0-aikaan. Käyttöliittymän paikkailu tulee olemaan Windows 9:n yksi suurimmista kehitysalueista, mutta vielä on liian aikaista sanoa mitä konkreettisia muutoksia on luvassa. On mahdollista, että Modern-sovelluksia voisi Windows 9:ssä suorittaa ikkunoituina työpöydällä.
The Vergen lähteiden mukaan ohjelmistojätti aikoisi palauttaa käynnistysvalikon Windowsiin. Käynnistä-painike teki jo paluun Windows 8.1:n myötä.
Thurrottin mukaan Windows 9:n varsinaista koodaamista ei ole vielä aloitettu. Microsoft keskittyy tällä hetkellä lähinnä suunnitteluun ja tekemään päätöksiä siitä, mitä ominaisuuksia lähdetään kehittämään Windows 9:ään ja mitä ei. Windows 9 voi tarkoittaa myös RT:n ja Windows Phonen yhdistymistä.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8 Windows 8.1 Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.