Tuntemattomat Google+-käyttäjät voivat lähettää sähköpostia gmailiisi

Manu Pitkänen
10. tammikuuta, 2014 19:15

Google pakotti viime syksynä YouTube-kommentoijat Google+:n pariin. Nyt Google+-käyttäjä, tunsit häntä tai et, voi ottaa sinuun yhteyttä Gmailin kautta. Google+-käyttäjä ei tarvitse viestien lähettämiseen Gmail-osoitettasi.
Googlen mukaan uudistuksen ansiosta ihmiset voivat olla toisiinsa yhteydessä, vaikkeivät he ole muistaneet vaihtaa sähköpoistiosoitteita toistensa kanssa. Samalla hakukonejätti promoaa omaa yhteisöpalveluaan Gmail-käyttäjille. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Eric Schmidt nimesi vuodenvaihteessa suurimmaksi virheekseen Googlella sen, ettei hän reagoinut ajoissa sosiaalisen median kasvuun.
Mikäli et halua, että tuntemattomat ihmiset lähettävät sinulle sähköpostia, toimi seuraavasti: Gmailissa paina oikeasta reunasta löytyvää ratasta ja valitse "Asetukset". Yleiset-välilehdeltä löytyy kohta "Lähetä sähköpostia Google+ -palvelun kautta", vaihda oletusvalinta "Kuka tahansa Google+-palvelussa" valintaan "Ei kukaan".
Tuntemattomat henkilöt (jotka eivät ole piireissäsi) voivat ottaa yhteyttä vain kerran – lisäyhteydenotot tarvitsevat Gmail-käyttäjältä vahvistuksen.

Lue myös nämä
Tägit
Gmail Google Plus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.