Polaroidilta ja Viziolta alle tonnin 4K-televisiot

Manu Pitkänen
8. tammikuuta, 2014 12:05

Polaroid ja Vizio ovat esitelleet CES-messuilla alle tuhat taalaa maksavia 50" 4K-televisioitaan.
4K-television hankintainnon jarruna on tällä hetkellä natiiviresoluutiolla toistettavan sisällön vähäisyys sekä televisioiden kalleus. Netflix ja Amazon yrittävät ratkaista sisältökysymyksen tuomalla tämän ja ensi vuoden aikana suoratoistopalveluihinsa 4K-sisältöä. Polaroidin ja Vizion julkistukset osoittavat, että 4K-televisioiden hinnat ropisevat kovaa vauhtia alaspäin ja kovin syviä taskuja sellaisen hankkimiseen ei enää välttämättä tarvita.
Suomessa myynnissä olevien Samsungin ja Sonyn 55-tuumaisten UE-55F9005- ja KD-55X9005A-telkkareiden hinnat liikkuvat 3000–4000 euron tienoilla.
4K:lla on nyt paremmat eväät nopeaan yleistymiseen kuluttajien keskuudessa, kuin mitä teräväpiirrolla oli aikoinaan. Teräväpiirtosisällön jakeluun kehittyi kaksi kilpailevaa mediaa: HD DVD ja Blu-ray, joista jälkimmäinen selviytyi kovan väännön jälkeen voittajaksi. Kuluttajat eivät aluksi tienneet kumman järjestelmän kelkkkaan kannattaisi hypätä, mikä hidasti uuteen tekniikkaan siirtymistä.
4K:n tapauksessa vastaavaa formaattisotaa ei tule syntymään, sillä Blu-ray soveltuu 4K-sisältöjen jakeluun. Fyysisten medioiden ja televisioiden rooli elokuvien jakelussa on muutoinkin murenemassa nopeiden verkkoyhteyksien ja Netflixin kaltaisten verkkopalveluiden ansiosta, joiden ansiosta kuluttajat katsovat yhä enemmän liikkuvaa kuvaa älypuhelimilla ja tableteilla.

Lue myös nämä
Tägit
4K Vizio Polaroid
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.