Onko tässä pelaamisen seuraava suuri mullistus - silmienseuranta mahdollistaa katseella ohjaamisen

Juha Tuppi
6. tammikuuta, 2014 13:25

Pelien ohjaamiseen riittävän tarkka silmän liikkeiden seurantateknologia on valmis massatuotantoon ja kuluttajille - Tobii Technology ja SteelSeries esittelevät laitteensa CES-messuilla tällä viikolla.
ExtremeTech raportoi perjantaina silmienseurantateknologiaa kehittävän Tobii Technologyn ja pelivarustevalmistaja SteelSeriesin yhteistyöstä katseella ohjaamiseen tarkoitetun peliohjaimen tuomiseksi markkinoille. Toisin kuin useat markkinoilla olevat pään liikkeitä tunnistavat ohjaimet, Tobiin teknologiaan perustuva peliohjain seuraa, mihin kohtaan näytöllä käyttäjän silmät kohdistuvat.
Uutta silmienseurantaohjainta voidaan käyttää esimerkiksi ensimmäisen persoonan ammuntapeleissä hiirellä tähtäämisen sijaan tai roolipeleissä keskustelun aloittamiseen pelihahmojen kanssa.
Peliohjaimen kehittäjille suunnattu versio on tarjolla tilattavaksi 95 dollarin erikoishintaan CES-messujen aikana ja toimitusten on suunniteltu alkavan maaliskuussa. Laite on tarkoitus saada myyntiin kuluttajille tämän vuoden puolessa välissä.


Lue myös nämä
Tägit
SteelSeries Tobii Technology silmienseuranta peliohjain
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.