Nvidia nosti hypen kattoon: Tegra K1 tuo konsolitasoiset grafiikat älypuhelimiin

Manu Pitkänen
6. tammikuuta, 2014 10:03

Nvidia on esitellyt uuden Tegra K1 -järjestelmämikropiirin, joka on tarkoitettu Tegra 4:n seuraajaksi. Tegra K1:ssä on on Kepler-arkkitehtuuriin perustuva ja 192 CUDA-ytimestä koostuva grafiikkaohjain. Suorittimien suhteen vaihtoehtoja tulee tarjolle kaksi kappaletta, yhdessä on on neljä Cortex A15 -ydintä (2,3 GHz) ja toisessa on kaksi 64-bittistä Denver-suoritinydintä (2,5 GHz, Nvidian itse suunnittelema suoritinpiiri).
Tegra K1 on käytännössä "Tegra 5", mutta Nvidian mukaan uutuuspiirissä on kyse paljon suuremmasta kuin mitä järjestysnumeron päivityksestä voisi päätellä. Yhtiön innostuneisuutta uutta piiriä kohtaan ilmentää myös kalifornialaiselle ohrapellolle ilmestynyt peltokuvio, joka aiheutti hämmennystä yhdysvaltalaisessa mediassa. Kuvio on paljastunut Nvidian markkinointitempaukseksi – Nvidian mukaan Tegra K1 on melkein kuin alieneiden luomus.
Niin puhelimiin, tabletteihin, 4K-televisioihin kuin autoihinkin tarkoitetussa Tegra K1:ssä väitetään olevan enemmän suorituskykyä kuin Xbox 360:ssä tai PlayStation 3:ssa, joten raudan ei pitäisi olla näyttävien mobiilipelien tekemisen tiellä. Kepler-arkkitehtuuriin perustuva piiri tukee DirectX 11-, OpenGL 4.4- ja tesselointitekniikoita.
32-bittinen Cortex A15 -versio tulee saataville tämän vuoden alkupuoliskolla ja 64-bittinen Denver-versio tulee saataville loppupuoliskolla.

Lue myös nämä
Tägit
NVIDIA Kepler NVIDIA Tegra 4 Nvidia Tegra K1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.