Android sai neljä autovalmistajaa tuekseen – ensimmäinen Android-auto nähdään tänä vuonna

Manu Pitkänen
6. tammikuuta, 2014 12:21

Ensimmäisen Android-käyttöjärjestelmää hyödyntävä auto nähdään tämän vuoden loppuun mennessä, lupaa Open Automotive Alliance (OAA). Yhteenliittymän taustalla vaikuttavat tällä hetkellä Google, Nvidia (esitteli autoille sopivan Tegra K1:n aiemmin tänään), Audi, GM, Honda ja Hyundai.
OAA on Androidista kiinnostuneille autovalmistajille tarkoitettu yhteenliittymä samaan tapaan kuin Open Handset Alliance on tarkoitettu puhelinvalmistajille. Autoille suunnitellun Androidin ansiosta puhelimista tutut sovellukset voivat laajentua autojen keskikonsoleihin upotettuihin näyttöihin ja voivat tarjota ajamista ja lähialueen palveluiden löytämistä helpottavia palveluita.
Apple esitteli oman kilpailevan iOS in the Car -järjestelmän viime kesänä. Nyt on käynnissä kilpailu siitä, kumpi järjestelmistä nousee autovalmistajien suosioon.
Kilpailu tulee olemaan tällä kertaa kovin erilainen kuin mitä se on ollut Applen ja Googlen välillä tähän asti. Kulutuselektroniikassa Apple on sisällyttänyt omiin tuotteisiin aina oman softan, johon kenellekään muulle ei ole annettu pääsyä. Autojen kohdalla Apple tukeutuu asemansa jo vakiinnuttaneisiin yhtiöihin, eikä aio tuoda markkinoille iCar-autoa (ainakaan vielä). Tästä syystä samalta autovalmistajalta tullaan näkemään sekä iOS- että Android-autoja.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Open Automotive Alliance
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.