PC-valmistajat nousemassa yhdessä perinteistä Windowsia ja Microsoftia vastaan

Valtteri Ahonen
28. joulukuuta, 2013 11:48

Useat PC-valmistajat ovat Computerworldin mukaan nousemassa barrikadeille alkuvuonna järjestettävän CES:in aikaan. "Tämä tulee todella ravisuttelemaan Microsoftia", arvioi Moor Insights & Strategyn analyytikko Patrick Moorhead.
Computerworldin mukaan alkuvuonna Las Vegasissa järjestettävässä CES:ssä (Consumer Electronics Show) nähdään useammalta valmistajalta tietokoneita, joihin on tavalla tai toisella lisätty mahdollisuus Android-sovellusten ajamiseen. Samalla koneissa pyörii myös Windows 8.1. Näitä uusia laitteita kutsutaan (ainakin toistaiseksi) PC Plus -koneiksi.
Idean taustalla on rajusti viime vuosina jatkunut PC-myynnin lasku, josta valmistajat ilmeisesti syyttävät Microsoftia ja sen tuoreinta käyttöjärjestelmää, joka vei alustaa selkeästi tablettilaitteiden suuntaan, mutta monen mielestä ei kovin onnistuneesti. Tablettimarkkinoiden odotetaan kasvavan räjähdysmäisesti, mutta tietokoneiden kokonaismyyntiin syntynyttä lovea sen ei arvioida pystyvän paikkaamaan ainakaan vielä seuraavan viiden vuoden aikana.
Toisena valmistajia kannustavana tekijänä Android-projektin taustalla on ollut jatkuva kritiikki Microsoftin oman sovelluskaupan rajallisesta koosta. Nyt kaavailtu liike moninkertaistaisi kosketusnäytölle räätälöityjen sovellusten määrän "Windows-laitteilla".
Sinänsä kyse ei ole mitenkään uudesta ideasta, sillä Android-sovelluksia on pystynyt käyttämään Windows-ympäristössä ennenkin erilaisten emulaattoreiden kautta, ja tämän kaltaisesta ratkaisusta on nytkin todennäköisesti kyse.
Mikäli projekti todella julkistetaan ja markkinoille alkaa vyöryä kahden käyttöjärjestelmän koneita, on mielenkiintoista nähdä niin Microsoftin kuin Googlenkin reaktio asiaan.

Lue myös nämä
Tägit
tietokone OEM Microsoft Windows 8 tabletit käyttöjärjestelmät
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.