The Pirate Bay muutti taas -- nyt suomalaiskäyttäjien ulottumattomiin

Manu Pitkänen
20. joulukuuta, 2013 12:37

The Pirate Bay vaihtaa verkko-osoitettaan kuin sukkia. Tiedostonjakopalvelu on nimittäin siirtynyt Guyanan .gy-päätteestä takaisin ruotsalaiseen .se-päätteeseen.
Syynä muutokselle oli guyanalaisten vihamielinen vastaanotto. TorrentFreakin siteeraaman kommentin mukaan Guyanassa on tapana blokata kaikki .gy-päätettä käyttävät sivut, jotka rikkovat sääntöjä. Tämän takia The Pirate Bay joutui purjehtimaan kotisatamaansa Ruotsiin, jossa byrokratia on asteen verran kovempaa, joten mahdollisten estojen täytäntöönpanoon menee aikaa. The Pirate Bayn ylläpito saa näin hengähtää joulun ylin.
Thepiratebay.se-verkkotunnukselle haettiin jo huhtikuussa estoa ja se on oikeastaan syy miksi palvelu lähti purjehtimaan ympäri Atlanttia. Verkkotunnus voidaan estää vain oikeuden määräyksestä.
Suomalaiset operaattorit ovat jo estäneet The Pirate Bayn .se-päätteisen verkkotunnuksen oikeuden päätöksen vuoksi, joten suomalaiset käyttäjät eivät pääse käsiksi palveluun. Eston kiertäminen on kuitenkin helppoa, kuten AfterDawnin varsin suosituksi noussut ohje osoittaa. Kiertoon on muitakin vaihtoehtoja, kuten vaikkapa pirateproxy.net-verkkopalvelu.

Lue myös nämä
Tägit
The Pirate Bay
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.