P2P-veteraanilta uusi palvelu torrentien lataamiseen: jo yli 30 miljoonaa tiedostoa

Manu Pitkänen
20. joulukuuta, 2013 14:20

Espanjalainen "P2P-veteraani" Pablo Soto sohaisee jälleen muurahaispesää, sillä hän avannut uuden yrityksensä kautta tiedostonjakoportaali Torrents.fm:n. Yhtiön palveluvalikoimiin kuuluu myös uutissivusto Torrents.com ja torrentien lataamiseen tarkoitettu ohjelma (Torrents.ms).
Musiikkiteollisuuden isot nimet haastoivat Soton vuonna 2008 oikeuteen, koska häntä epäiltiin avuksiannosta tekijänoikeusrikoksiin. Musiikkiteollisuus vaati yhteensä 13 miljoonan euron korvauksia, mutta oikeuden mielestä Sotoa ei voida pitää syyllisenä ohjelmien käyttäjien tekemistä laittomuuksista.
Soto sai pari vuotta sitten Espanjalta 1,6 miljoonaa euroa tukea universaalin hakukoneen kehittämiseksi. Nyt tuon projektin hedelmää, Foofindiä, käytetään Torrents.fm:n pohjana. Sivuston tarkoituksena on kahlata verkosta löytyviä torrent-sivustoja ja tuoda tiedostot Torrents.fm:n käyttäjien hakutuloksiin. Soto kertoo TorrentFreakille, että palvelun kautta löytyy jo yli 30 miljoonaa tiedostoa ja määrä kasvaa jatkuvasti.
MPAA ja yhdysvaltalaiset elokuvastudiot ovat onnistuneet ajamaan tämän vuoden aikana isoja tiedostonjakopalveluita alas. Uhreiksi ovat joutuneet isoHunt ja Hotfile. Menetyksistä huolimatta alalle syntyy jatkuvasti uusia yrittäjiä.

Lue myös nämä
Tägit
Torrents.fm Torrents.com Pablo Soto
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.