Tulli: Väärennettyjä Windows 7 -levyjä välitetty Suomen kautta yli miljoonan euron arvosta

Manu Pitkänen
19. joulukuuta, 2013 10:29

Suomessa opiskelevia 23-vuotiasta nepalilaismiestä sekä 28- ja 30-vuotiaita kiinalaismiehiä epäillään osallisuudesta laajaan väärennettyjen Windows 7 -levyjen maahantuontiin. Kolmikko asuu Turussa ja Tullin rikostorjunnan vakavan rikollisuuden torjuntalinjan Turun yksikkö on tutkinut tapausta törkeänä veropetoksena ja teollisoikeusrikoksena.
Tulli havaitsi kesäkuussa 2013 kuriirilähetysten tutkinnan yhteydessä useita Kiinasta lähteneitä lähetyksiä, jotka sisälsivät 11 000 väärennettyä Windows 7 -levyä. Esitutkinnan aikana selvisi, että toukokuussa oli lähetetty vastaavanlaisina lähetyksinä Kiinasta Suomen kautta Saksaan 5 400 vastaavaa levyä. Lähetyksissä käytettiin väärää tullinimikettä, millä tekijät välttivät maksamasta yhteensä 184 000 euroa arvonlisäveroa Suomeen.
Epäillyistä kaksi hoiti lähetysten vastaanottamisen ja lähettämisen eteenpäin. Kolmannen henkilön tehtävänä oli asioiden järjestely. Epäillyt ovat tunnustaneet vastaanottaneensa ja edelleen lähettäneensä tutkittavana olleita lähetyksiä. Lähetysten kokonaisarvon arvioidaan olevan 1,3 miljoonaa euroa.

Lue myös nämä
Tägit
Windows 7 tulli
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.