Videolla: PointGrab muuttaa sormesi kaukosäätimeksi

Manu Pitkänen
17. joulukuuta, 2013 17:36

Televisioiden käyttölogiikka pysyi vuosikausia samanlaisena sen jälkeen kun kaukosäädin keksittiin. Nyt yritykset ympärimaailmaa yrittävät kehittää tekniikkaa, joka korvaisi kaukosäätimen ja tarjoaisi luontevamman tavan vuorovaikuttaa television kanssa.
Kosketusnäytöstä ei ole kaukosäätimen korvaajaksi, koska televisio on yleensä sijoitettu muutaman metrin päähän katselijasta. Korvaavaksi tekniikaksi onkin ehdotettu puhelinta/tablettia tai puheohjausta, mutta myös liikeohjaus on herättänyt kiinnostusta. Erityisesti israelilaiset ovat kunnostautuneet liikeohjauksen kehittämisessä, nimeltä mainittakoon sellaiset yritykset kuin PrimeSense (yritys Microsoftin Kinect-ohjaimen takana, nykyään Applen omistuksessa), Omek (Intelin omistuksessa), eyeSight sekä PointGrab.
Viimeksi mainittu yhtiö on keksinyt tavan, jolla televisiota voidaan ohjata "koskettamalla" katselijan ja ruudun välistä ilmatilaa. Kun katselija tekee "kosketuksen", tunnistaa kameralla varustettu järjestelmä mitä kohtaa näytöstä katselija tarkoittaa. AirTouch-tekniikalla voidaan skrollata eli vierittää verkkosivuja portaattomasti ylös ja alas sekä kirjoittaa tekstiä virtuaalisella näppäimistöllä.
Samsungin älytelevisioiden Smart Gesture -eleisiin nähden AirTouch vaikuttaisi olevan selvä harppaus eteenpäin, mikäli tekniikka toimii oikeasti yhtä sujuvasti kuin videolla annetaan ymmärtää. Älykotiratkaisuja varten PointGrab on kehittänyt AirTouchia muistuttavan PointSwitchin.
PointGrab esittelee saavutuksiaan CES-messuilla.

Lue myös nämä
Tägit
televisio älytelevisio PointGrab
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.