Suomi yrittää väistää Ruotsin urkinnan: Valokuituyhteys Saksaan

Manu Pitkänen
11. joulukuuta, 2013 16:09

Valtio aikoo rakennuttaa valokuitukaapeliyhteyden Suomesta Saksaan. Itämereen rakennettavalla yhteydellä varmistetaan kansainväliset tietoliikenneyhteydet idän ja lännen välillä sekä tuetaan suomalaisen digitaalisen talouden ja teollisen Internetin kasvua.
Suomen ja Saksan välisen tietoliikenneyhteyden perään huudeltiin jo viime vuosikymmenellä, jolloin Ruotsi alkoi suunnitella maan rajat ylittävän viestiliikenteen seuraamista. Kuten valtioneuvoston tiedotteessa todetaan, kulkevat kaikki Suomen tietoliikenneyhteydet Juutinrauman sillan eli Tanskan ja Ruotsin kautta.
Uusi tietoliikennekaapeli nostaa Suomen ulkomaanyhteyksien varmistuksen ja tietoturvallisuuden uudelle tasolle ja luo edellytykset datakeskusinvestoinneille ja tietointensiivisen teollisuuden sijoittumiselle maahamme, tiedotteessa todetaan.
Joukko merkittäviä kansainvälisiä ICT- ja Big Data -toimijoita on osoittanut investointihalukkuukkuutta Suomeen kun uusi yhteys avautuu. Microsoft, Google ja venäläinen Yandex ovat jo kertoneet datakeskusinvestoinneista Suomeen.

Lue myös nämä
Tägit
ICT palvelinkeskus valokuituverkko
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.