Google poistaa satoja pelivideoita YouTubesta - peliteollisuus kamppailee vastaan

Juha Tuppi
11. joulukuuta, 2013 15:24

Google on poistanut tekijänoikeuksien varjolla satoja peliarvostelijoiden ja videopelikanavien videoita YouTubesta maanantaista lähtien. Tekijänoikeudet omistavia peliyhtiöitä on noussut vastarintaan auttamalla YouTuben käyttäjiä saamaan videonsa takaisin palveluun.
CVG raportoi tänään YouTube -palvelussa käynnissä olevasta erikoislaatuisesta tilanteesta. YouTube -palvelun omistava Google on ottanut käyttöön uuden teknologian, joka valvoo automaattisesti YouTubeen ladattua materiaalia tekijänoikeusrikkomusten varalta.
Uusi valvontajärjestelmä on kuitenkin osoittautunut niin armottomaksi, että se on poistanut satoja peliarvostelijoiden ja videopeleihin erikoistuneiden kanavien videoita palvelusta niiden sisältämän pelimateriaalin vuoksi. Koska useat suositut videopelikanavat ovat niiden ylläpitäjien elinkeino, videoiden poistolla on voinut olla huomattavia seurauksia.
Tekijänoikeudet omistavat peliyhtiöt ja kehittäjät, kuten Blizzard Entertainment, Ubisoft ja Capcom ovat ryhtyneet avustamaan YouTube-käyttäjiä asiassa pyytämällä heitä haastamaan videoiden poistot, jotta yhtiöt voivat hyväksyä niiden käytön palvelussa.





Lue myös nämä
Tägit
YouTube Google tekijänoikeus pelivideo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.