Microsoft suunnittelee Käynnistä-valikon palauttamista Windowsiin

Manu Pitkänen
10. joulukuuta, 2013 11:46

Microsoft suunnittelee Käynnistä-valikon palauttamista Windowsiin, kirjoittaa asiasta vihiä saanut Paul Thurrott.
Käynnistä-painike ja -valikko ovat kuuluneet Windowsiin vuodesta 1995 lähtien. Windows 8:n kohdalla Microsoft päätti kuitenkin tehdä rohkean vedon ja poistaa kokonaan nämä kaksi Windowsin käyttöön tiiviisti kuulunutta elementtiä ja korvata ne uudenlaisella aloitusnäkymällä ("Metro-näkymä").
Kritiikki yltyi niin suureksi, että Windows 8.1:n kohdalla Microsoft otti tekemisissään takapakkia ja palautti Käynnistä-painikkeen. Käynnistä-valikkoa ei kuitenkaan tullut takaisin, mutta Thurrottin mukaan sekin saatetaan palauttaa seuraavan Windowsin myötä (mahdollisesti vuonna 2015 ilmestyvä "Windows Treshold"). Sisäpiirilähteet kertovat myös, että Metro-sovellusten suorittaminen työpöydällä tulee seuraavan Windows myötä mahdolliseksi.
Maailman suurimpiin tietokonevalmistajiin kuuluva Lenovo kertoi kesällä, että se aikoo esiasentaa uusiin Windows-tietokoneisiin kolmannen osapuolen (SweetLabsin) kehittämän Käynnistä-valikon
Samalla Microsoft saattaa yksinkertaistaa tuotepalettiaan. Nykyisten eri Windows-versioiden tilalle tulisi kolme erilaisiin käyttötilanteisiin sopivaa Windowsia. Yksi Metro-näkymään luottava Windows, jonka kohdemarkkinana on sisällönkulutukseen käytetyt laitteet. Lisäksi saataville tulisi työpöytäkäyttäjille räätälöity versio sekä yrityskäyttäjille tarkoitettu versio. Tuoteversiouudistuksesta kirjoitti ZDNetin Mary Jo Foley.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Microsoft Windows 8 Windows RT Windows 8.1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.