Nämä kolme ohjelmaa heikoimmat lenkit Windowsin turvallisuuden suhteen

Juha Tuppi
4. joulukuuta, 2013 16:51

Tuoreen tutkimuksen mukaan kolme ohjelmaa erottuvat selkeästi tarkastellessa Windows-käyttöjärjestelmän haavoittuvuuksia vuodesta 2000 lähtien.
Tietoturvallisuusyhtiö AV-Test on julkaissut raportin, joka kartoittaa Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmän suurimpia haittaohjelmien hyväksi käyttämiä haavoittuvuuksia. Tutkimuksen perusteella Java, Adobe Reader ja Adobe Flash ovat aiheuttaneet peräti 66% käyttöjärjestelmän haavoittuvuuksista tällä vuosituhannella, kirjoittaa asiasta raportoinut ZDNet.
Tutkimuksen mukaan Adobe ja Microsoft ovat kuitenkin parantaneet ohjelmistojensa turvallisuutta huomattavasti, eivätkä niiden tuoreimmat versiot ole yhtä alttiita hyväksikäytölle kuin vuosituhannen alussa. Java sitä vastoin on yhä merkittävä riski, johtuen pääasiassa siitä, että Java ja/tai JavaScript on käytössä lähes jokaisella verkkosivustolla.
AV-Test -yhtiön tänään julkaistu raportti kaavioineen on nähtävissä täällä.
EDIT 19:29: Poistettu virheellinen rinnastus Javan ja JavaScriptin välillä (kielillä ei ole mitään tekemistä keskenään ja JavaScript ei kuulu turvallisuusuhkien listaan tässä tapauksessa)

Lue myös nämä
Tägit
Windows haavoittuvuus AV-Test
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.