Huhu: Ensi vuonna tulossa kaksi 12,9 tuuman iPadiä

Manu Pitkänen
4. joulukuuta, 2013 12:37

Kiinalainen PadNews-verkkosivusto on laittanut liikkeelle uusia huhuja, joiden mukaan Apple kehittäisi isompinäyttöistä iPad-tablettia. IT-jätillä on jo tarjolla 7,9-tuumainen mini ja 9,7-tuumainen Air, mutta ensi vuonna markkinoille saattaa tulla 12,9-tuumainen "Pro".
Applen Mac-tietokoneita on jo saatavilla mininä, Airina ja Prona, joten on tietyllä tapaa luontevaa ajatella että sama systeemi ulotettaisiin myös iPadeihin – varsinkin nyt kun isompi iPad nimettiin Airiksi. Mikäli Apple aikoo tuoda markkinoille ammattikäyttäjille suunnatun iPadin, voisi se hyvin erottautua muista malleista isomman näytön turvin.
PadNewsin tietojen mukaan Apple olisi tilannut Foxconnilta ainakin viisi 12,9 tuuman iPad-prototyyppiä. Testauksessa on sekä 2K- ja 4K-resoluutioilla varustetut mallit. Julkaisun mukaan 2K-malli voisi tulla markkinoille jo huhtikuussa. 4K-mallin julkaisuajankohdaksi epäillään ensi vuoden lokakuuta. Ensi vuonna nähtäisiin siis kaksi 12,9 tuuman iPadiä.
Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun 12,9 tuuman iPadistä liikkuu huhuja. Aiemmin näistä suunnitelmista ovat kirjoittaneet The Korea Times, kiinalainen United Daily News ja Wall Street Journal. Isonäyttöinen iPad tunkeutuisi entistä vahvemmin MacBookien markkinoille.

Lue myös nämä
Tägit
Apple 4K Apple iPad mini Apple iPad Apple iPad Air
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.