Bitcoin hurjassa nousukiidossa - arvo jo yli 1000 dollaria

Sami Koivunen
27. marraskuuta, 2013 21:37

Hurjassa nousukiidossa oleva virtuaalivaluutta Bitcoin saavutti tänään 1000 dollarin rajapyykin maailman suurimmassa dollari-bitcoin -pörssissä Mt. Goxissa. Euroissa mitattuna Bitcoinin arvo on käynyt kirjoitushetkellä 780 eurossa.
Bitcoin saavutti jo 19. päivä marraskuuta hetkellisesti 1000 dollarin arvon kiinalaisessa BTC China -pörssissä. Vain kolme viikkoa sitten arvo oli Mt. Goxissa vielä 300 dollarin tuntumassa ja viime viikolla arvo ylitti 800 dollaria. Viimeisen kuukauden aikana kasvua on tapahtunut lähes 400 prosenttia.
Vaikka psykologisesti merkittävä 1000 dollarin raja ylittyi Mt. Goxissa, niin muissa merkittävissä pörsseissä tätä rajaa ei ole vielä tämän nousun aikana saavutettu. Aiempien kokemuksien perusteella rajan ylittyminen muissakin pörsseissä on tosin vain ajan kysymys.

Bitcoinin arvo on aiemminkin tehnyt hurjia nousuja ennen yhtä hurjia romahduksia, mutta nyt nähtävissä oleva nousu on yksi historian hurjimmista. Bitcoinin arvoon on vaikuttanut viime kuukausina muun muassa Tor-verkossa toimineen Silk Road -kauppapaikan sulkeminen, Yhdysvaltain kongressin positiivisessa hengessä käyty käsittely ja kasvava suosio Kiinassa.

Lue myös nämä
Tägit
Yhdysvaltain Kongressi Kiina Bitcoin Silk Road
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.