Uudet konsolit vain vaivoin plussan puolella - Microsoft nyhtää konsolistaan enemmän

Valtteri Ahonen
26. marraskuuta, 2013 17:29

Tutkimusyhtiö IHS:n selvityksen mukaan uusien konsolien tuotantokustannukset ovat vain hiukan pienemmät kuin niiden myyntihinnat, kirjoittaa AllThingsD. Näin ollen Sonyn ja Microsoftin voitot konsolien myynnistä jäävät marginaalisiksi.
Selvityksen mukaan osien hinnasta ja tuotantokuluista kertyy Microsoftille yhteensä 471 dollarin lasku per konsoli, kun sen myyntihinta on 499 dollaria. Kulut ovat 90 dollaria suuremmat, kuin Sonylla PS4:n kanssa. Playstation 4:n myyntihinta on 399 dollaria. Microsoft kerää kirstuunsa siis 28 ja Sony noin 18 dollaria konsolia kohden.
Molempien konsolien suurin menoerä valmistuksessa tulee prosessoreista, reilut 100 dollaria. Tulevaisuudessa, kun komponenttien hinnat laskevat, saattaisivat katteetkin periaattessa nousta, mutta luultavammin tämä näkyy kuluttajahintojen laskuna lisämyynnin toivossa.
Käytännössä voitot ovat sitä luokkaa, että pelkällä laitemyynnillä omilleen pääseminen on mahdotonta. Rahavirrat tulevat sisällöstä. Analyytikko Rick Sherlundin arvion mukaan Microsoft saattaa tehdä ensimmäisenä vuonna Xbox Onella tappiota jopa miljardin, kun mukaan lasketaan kehitystyö ja julkaisuun liittyvä markkinointi.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Microsoft Sony PlayStation 4 Xbox One
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.