Muistatko nämä? Tamagotchit tekevät paluun

Juha Tuppi
25. marraskuuta, 2013 15:12

Japanilainen leluvalmistaja Bandai on ilmoittanut tuovansa virtuaaliset avaimenperälemmikit, Tamagotchit, takaisin markkinoille ensi vuonna. Yhtiö on myös lanseeraamassa uutta nettipohjaista Tamagotchi Friends -animaatiosarjaa.
Muistatko 90-luvun villityksen, joka toi piipittävät virtuaalilemmikit nuorison taskuun? Tamagotchit vaativat omistajaltaan jatkuvaa huomiota ja huolenpitoa, tai niille kävi köpelösti. Wiredin mukaan japanilainen leluvalmistaja Bandai on elvyttämässä vanhan tuotteensa ensi vuonna nimellä Tamagotchi Friends, ja virtuaalilemmikkien lisäksi yhtiö ilmoitti myös uudesta tuotelinjastoon perustuvasta nettipohjaisesta animaatiosarjasta.
Lähteen mukaan konseptiin ei ole tulossa muutosta, vaan vanhat tamagotchi-veteraanit tuntevat varmasti olonsa kotoisaksi virtuaalilemmikin viimeisimmän reinkarnaation kanssa. Laite on edelleen munanmuotoinen, pistematriisinäytöllä ja kolmella painikkeella varustettu avaimenperä. Ruudussa temmeltää Tamagotchi, jonka ylä- ja alapuolella näkyvät toimintoikonit. Vielä ei kuitenkaan ole tiedossa, missä määrin Tamagotchien ominaisuudet ovat päivittyneet niiden kolmannelle tulemiselle.
Tamagotcheja on myyty USA Todayn mukaan yli 78 miljoonaa kappaletta, ja edellinen jälleentuleminen vuonna 2004 löi Bandaille tauluun miljoonan kappaleen myyntiluvut viiden kuukauden aikana. Lelu tullee vetoamaan tälläkin kertaa niin nuorisoon kuin nostalgoiviin 90-luvun kasvatteihin.

Lue myös nämä
Tägit
Bandai Tamagotchi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.