Näin PlayStation 4 suoriutui jenkkiarvostelijoiden kynsissä

Juha Tuppi
20. marraskuuta, 2013 14:27

Sonyn PlayStation 4:n Euroopan-julkaisu on enää reilun viikon päässä. Konsoli julkaistiin Yhdysvalloissa viime perjantaina, ja internet on täynnä arvioita ja kommentteja. Mitä siis voimme odottaa Sonyn seuraavan sukupolven konsolilta?
Yleisesti ottaen vastaanotto on ollut positiivinen. PlayStation 4:n suosio käy ilmi myyntiluvuista: laitetta myytiin yli miljoona kappaletta ensimmäisen vuorokauden aikana. CVG arvioi konsolin suosion johtuvan muun muassa sen kohtuullisesta hinnoittelusta, vakuuttavasta tehosta sekä käyttäjäystävällisestä suunnittelusta.
Sonyn ratkaisu viedä konsolia kohti puhtaampaa pelilaitetta on toki herättänyt mielipiteitä puolin ja toisin, mutta konsensus on, että PS4 loistaa pelilaitteena. Julkaisupäivän peleihin kuuluivat muun muassa nimekkäät Assassin's Creed IV: Black Flag, Battlefield 4 ja Call of Duty: Ghosts, ja uusia pelejä on luvassa.
ExtremeTech hehkuttaa konsolin PlayStation Network- ja PlayStation Plus -palveluiden kautta ilmenevää digitaalista ulottuvuutta. Kehuja saavat lisäksi niin DualShock 4 -ohjain, etäkäyttömahdollisuus kuin konsolin siisti ja toimiva käyttöliittymäkin.

Konsolin muokattavuus on myös saanut kiitosta: laitteen kovalevy on helposti vaihdettavissa, ja innokkaimmat tuunaajat ovat jo saaneet höylättyä latausajoista yli 20 sekuntia hyödyntämällä SSD-massamuistia tai hybridikovalevyä.
Ongelmiltakaan ei ole vältytty: julkaisupäivä ruuhkautti PlayStation Networkin, ja muiden muassa CVG on raportoinut, että vajaa prosentti toimitetuista konsoleista on osoittautunut vialliseksi. Lähteen mukaan Sony on kuitenkin kiirehtinyt korjaamaan ongelmat ja luvannut vaihtaa rikkinäiset konsolit välittömästi tukilinjansa kautta.
Mitä siis jää käteen jenkkien käyttökokemuksista? Mikäli haet seuraavan sukupolven pelikonsolia, PS4 on erittäin hyvä vaihtoehto. Kattavampaa multimedialaitetta haluavien kannattanee tutustua ennen hankintaa myös PS4:n kilpakumppaniin, Microsoftin Xbox Oneen.
PlayStation 4 julkaistaan Suomessa 29. marraskuuta.

Lue myös nämä
Tägit
Sony PlayStation 4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.