Vakoileeko LG sinuakin älytelevisionsa avulla?

Juha Tuppi
19. marraskuuta, 2013 16:04

LG:n älytelevision omistaja julkaisi eilen blogikirjoituksen, jossa hän kertoo havainnoistaan televisionsa toiminnasta. Kirjoituksen mukaan älytelevisio seurasi jopa siihen liitetyn ulkoisen kovalevyn sisältöä ja lähetti tietoa eteenpäin valmistajan palvelimille.
Nimimerkki DoctorBeet julkaisi eilen blogikirjoituksen omistamansa LG:n älytelevision huolestuttavasta toiminnasta. Käyttäjä oli ihmetellyt mainosten ilmaantumista television Smart TV -palveluun, ja havaitsi järjestelmäasetusten tarkastelun jälkeen, että vaihtoehto "Collection of watching info" eli "Katselutietojen keräys" oli oletusasetuksena päällä.
Suoritettuaan tietoliikenneanalyysin television toiminnasta hän havaitsi, että televisio keräsi ja lähetti tietoa vaikka asetus oli kytketty pois päältä. Lähteen mukaan televisio tallensi jokaisen kanavanvaihdon ja lähetti tiedot eteenpäin salaamattomana.
Käyttäjä havaitsi myös vielä huolestuttavamman ominaisuuden koskien pakettidataa: laitteeseen kytketyn ulkoisen USB-kovalevyn tiedostojen nimet lähetettiin niin ikään LG:n palvelimille. Käyttäjä testasi asiaa tallentamalla kovalevylle tunnistettavasti nimetyn tiedoston joka ei voisi olla mistään muualta peräisin, ja totesi tiedostonimen olevan television lähettämän datan joukossa.
Televisio tuntui kuitenkin lähettävän välillä kattavammin havaitsemiaan tietoja ja välillä vain satunnaiselta vaikuttavia otoksia. Käyttäjän tiedustellessa asiasta LG:ltä yhtiö kehotti käyttäjää kääntymään jälleenmyyjän puoleen, sillä laitteen käyttämistä edellyttävät ehdot olivat selkeät tiedonkeruun suhteen, eikä yhtiö katsonut olevansa vastuussa niiden tiedottamisesta oston yhteydessä.
Mikäli käyttäjän blogikirjoitus pitää paikkansa, tapaus herättää kysymyksiä myös muiden valmistajien älytelevisioiden vähemmän mainostetuista ominaisuuksista. Tarkempia tietoja ja kuvakaappauksia tapauksesta on nähtävillä DoctorBeetin blogissa.

Lue myös nämä
Tägit
LG Smart TV tiedonkeruu
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.