Snapchat ampui alas Facebookin ostotarjouksen: 3 miljardia ei kiinnostanut

Juha Tuppi
14. marraskuuta, 2013 15:51

Snapchat, Stanfordin yliopiston opiskelijoiden kehittämä medianjakopalvelu, on kieltäytynyt Facebookin siitä tarjoamasta kolmen miljardin dollarin kauppasummasta. Asiasta tietävien mukaan Facebook oli jo aikaisemmin lähestynyt yritystä miljardin dollarin ostotarjouksella.
Wall Street Journalin mukaan Facebook kiinnostui medianjakopalvelusta ja halusi hankkia sen osaksi sosiaalista mediaansa. Snapchatin nopeasti kasvava suosio oli kuitenkin herättänyt myös muiden sijoittajien kiinnostuksen, eikä yritys halunnut vielä ottaa tarjousta vastaan, vaan seuraa tilanteen kehittymistä ainakin ensi vuoteen saakka.
Mikäli Snapchat olisi hyväksynyt Facebookin tarjouksen, olisi kauppa ollut Facebookin rahallisesti tähän mennessä mittavin hankinta. Forbes arvioi Facebookin kiinnostuksen kumpuavan sen teineistä ja nuorista aikuisista koostuvan käyttäjäsegmentin asteittaisesta vähenemisestä. Nuorison suosiossa oleva Snapchat olisi paikannut Facebookin käyttäjäkatoa ja vahvistanut sen asemaa mobiilipalveluiden joukossa.
Facebook osti Instagramin vuonna 2012 miljardilla dollarilla, eli samalla summalla jota se oli tarjoamassa ensin Snapchatille.

Lue myös nämä
Tägit
Facebook Snapchat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.