Ehdokkaita Microsoftin uudeksi toimitusjohtajaksi enää muutama

Manu Pitkänen
6. marraskuuta, 2013 10:30

Reutersin tietojen mukaan Microsoftin asettama työryhmä on karsinut 40 toimitusjohtajaehdokkaan listaa ja jäljelle on jäänyt viidestä kärkinimestä koostuva lista. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Steve Ballmer jää eläkkeelle ensi vuoden elokuuhun mennessä.
Viisikkoon kuuluvat Fordin toimitusjohtajana vuodesta 2006 lähtien toiminut Alan Mulally, Microsoftin yritysliiketoiminnan ja Nokian toimitusjohtajana ollut Stephen Elop, Skypen johtaja Tony Bates ja Microsoftin pilvipomo Satya Nadella. Listan viidettä nimeä Reuters ei jutussaan mainitse.
Mulally on ollut spekulaatioissa ykkösvaihtoehto Microsoftin uudeksi toimitusjohtajaksi. Hänellä oli tärkeä rooli Fordin uudistamisessa viime vuosikymmenellä ja hän onnistuikin uudistamaan yhtiön kulttuurin ja pelastamaan sen ilman valtion apupakettia. Mulallyn on kerrottu avustaneen Ballmeria kesällä julkistetun Microsoftin uudelleenorganisoinnin suunnittelussa. Liekö sattumaa, että Fordin yritysfilosofia kiteytyy samankaltaiseen mottoon kuin ohjelmistoyhtiön uudistuskin (One Ford / One Microsoft).
Mulally on kuitenkin todennut, ettei hän ole tehnyt muutoksia suunnitelmiinsa jatkaa Fordilla vuoden 2014 loppuun saakka. Reutersin tietojen mukaan hän on kuitenkin avoin kaikille uusille haasteille.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Stephen Elop Steve Ballmer Alan Mulally
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.