Antigua jatkaa valtiollisen piraattipalvelun kehitystä

Manu Pitkänen
29. lokakuuta, 2013 14:32

Karibianmerellä sijaitseva piskuinen saarivaltio Antigua ja Barbuda suunnittelee viraston tai vastaavan lakisääteistä toimivaltaa harjoittavan laitoksen perustamista, minkä tehtävänä on hallinoida ja pitää yllä maahan perustettavaa tiedostonjako-/sisältöpalvelua.
Palvelu tuo saataville yhdysvaltalaisen viihdeteollisuuden tuotoksia ja niitä voidaan jakaa ilman yhdysvaltalaisten oikeudenomistajien hyväksyntää tai heille maksettavia korvauksia. Antiguan ja Barbudan suunnittelemalla palvelulla on Maailman kauppajärjestö WTO:n hyväksyntä. Palvelun teknisestä toteutuksesta vastaavaa tahoa ei vielä tiedetä, mutta TorrentFreakin mukaan The Pirate Bay on kiinnostunut yhteistyöstä maan hallituksen kanssa.
Valtiollisen tiedostonjakopalvelun syntytarina kumpuaa Yhdysvaltojen tiukentuneista uhkapelisäännöksistä, jotka sulkivat antigualaiset verkkouhkapelit Yhdysvaltain markkinoilta. Se oli kova isku maalle, joka kehitti uhkapeleistä tukipilaria taloudelleen. Antigua ja Barbuda ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan päätti iskeä samalla mitalla takaisin tekemällä kiusaa Yhdysvalloille tärkeälle sektorille, eli viihdeteollisuudelle.
Antiguan ja Barbudan pääministeri Baldwin Spencer on tyytyväinen hanketta valmistelleen työryhmän aikaansaannoksiin.
WTO:n mukaan Antiguan perustama palvelu saa aiheuttaa yhdysvaltalaisille oikeudenomistajille korkeintaan 21 miljoonan dollarin vuosittaiset vahingot.

Lue myös nämä
Tägit
The Pirate Bay Antigua WTO
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.