Breaking Badin päätösjakso nakutti tiskiin uuden piratismin ennätyksen

Petteri Pyyny
1. lokakuuta, 2013 9:14

Sunnuntaina Yhdysvalloissa nähty Breaking Bad -sarjan vihoviimeinen jakso on tehnyt todennäköisesti uuden nettipiratismin ennätyksen omalla sarallaan.
TorrentFreakin mukaan Breaking Badin viimeistä jaksoa ladattiin erilaisten torrent-sivustojen kautta ensimmäisen 12 tunnin aikana yli puoli miljoonaa kertaa. TorrentFreakin koeotanta seurasi mistä lataukset tulivat ja kärjessä oli ylivoimaisesti Australia, josta tuli 18% kaikista seuratuista latauksista. Seuraavaksi yleisimmät latausmaat olivat Yhdysvallat sekä Iso-Britannia.
Yhdysvalloissa Breaking Badia näyttävä AMC-kanava kuuluu lähes kaikkiin kaapeli- ja satelliittpaketteihin ja sen on arvioitu näkyvän noin 90% Yhdysvaltain kotitalouksista. Breaking Badin uudet jaksot ovat myös olleet saatavilla sekä Britanniassa että Yhdysvalloissa Netflixissä käytännössä heti ohjelman Yhdysvaltain ensiesityksen jälkeen, joten ko. maissa latausmäärien suosio on hieman ihmetystä herättävä (Australiassa katsojat joutuivat odottamaan viimeistä jaksoa vuorokauden ennen sen ilmestymistä paikalliseen maksukanavavalikoimaan).
EDIT 13:43: Korjattu Netflixin saatavuus koskemaan vain Britanniaa, eikä Britanniaa ja Yhdysvaltoja.

Lue myös nämä
Tägit
televisio piratismi BitTorrent tv-sarjat Breaking Bad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.