Apple palkkasi kenkäsuunnittelijan

Manu Pitkänen
29. syyskuuta, 2013 16:45

9to5mac-verkkosivuston tietojen mukaan Niken Innovation Kitchen -laboratorion johtaja Ben Shaffer on siirtynyt Applen palvelukseen. kenkävalmistaja vahvisti sivustolle, ettei Shaffer ole enää Niken palkkalistoilla. Shafferilla on vahvaa osaamista kenkien ja niiden valmistukseen liittyvien prosessien suunnittelusta.
Miksi maailman suurin IT-yritys haluaa palkata kenkäsuunnittelijan?
Vain Apple tietää vastauksen kysymykseen – kaikki muut voivat arvailla sitä. Shafferin palkkaus olisi ymmärrettävää mikäli hän olisi ollut mukana Niken FuelBand-rannekkeen kehitystyössä, sillä Applen huhutaan kehittävän vastaavanlaista iWatch-laitetta. Fast Companyn mukaan hänellä ei kuitenkaan ollut osuutta eikä arpaa FuelBandissä. Shaffer tunnetaan parhaiten Niken Flyknit-kenkien kehittäjänä. Vaikka Shaffer ei kuulunutkaan FuelBandin kehitystiimiin, voi hänen työnsä Applella siitä huolimatta liittyä iWatchiin.
Kesällä Apple kertoi palkanneensa muotitalo Yves Saint Laurentin toimitusjohtajan Paul Deneven. Deneven työnkuvaksi Applella kerrottiin "erikoishankkeet". Muutama viikko Deneven palkkauksen jälkeen Bob Mansfield jätti tehtävänsä yhtiön laitekehityksen johtajana ja siirtyi niin ikään "erikoishankkeiden pariin". Applen kerrotaan palkanneen tänä vuonna myös fitness-asiantuntija Jay Blahnikin, joka oli mukana kehittämässä Niken FueldBandiä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple Watch
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.