Microsoft kehittää pilvipelialustaa: mahdollistaa Halo 4:n pelaamisen Lumia 520:llä

Manu Pitkänen
27. syyskuuta, 2013 15:33

Microsoft kehittää parhaillaan pilvipelaamiseen soveltuvaa palvelua. Yhtiö demosi sitä sisäisessä tilaisuudessa pelaamalla Halo 4:ää tietokoneella ja Lumia 520:llä.
Vaikka palvelu on vielä prototyyppiasteella, sujui Halo 4:n pelaaminen Lumia 520:lla jouhevasti. Latenssiksi kellotettiin 45 millisekuntia. Microsoft ei ole ainoa maailmassa jonka katse on suuntautunut streamattaviin peleihin, sillä Sony osti jo vuosi sitten pilvipelipalvelu Gaikain.
Jää nähtäväksi miten Microsoftin pilvipelialusta näyttäytyy käytännössä kuluttajille. Voisiko olla, että ohjelmistojätin visiona on mahdollistaa Xboxille ostettujen pelien pelaaminen myös PC:llä, tabletilla ja älypuhelimella (sekä mahdollistaa laitteen vaihdon lennosta)? Älytelevisioihin paketoituna pelialusta voisi pidemmällä aikavälillä korvata Xbox-pelikonsolin kokonaan.
Nvidia ennusti vuosi sitten, että Wii U:n, Xbox Onen ja PlayStation 4:n jälkeen ei enää nähdä uutta konsolisukupolvea. Pelejä suorittava laitteisto siirtyy tulevaisuudessa konesaleihin, joista pelit streamataan loppukäyttäjän käyttämälle päätelaitteelle. Musiikin ja elokuvien kohdalla siirtyminen pilveen on jo alkanut.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Microsoft Windows Phone pilvipelaaminen
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.