Google lopetti BitTorrent- ja uTorrent-hakuehdotusten suodattamisen

Manu Pitkänen
24. syyskuuta, 2013 14:24

Hollywoodilla on jälleen yksi syy lisää vihata Googlea. Hakukonejätti on nimittäin poistanut BitTorrent ja uTorrent-sanojen suodatuksen hakukentän automaattiehdotuksista.
TorrentFreakin mukaan Google on pitkään suodattanut edellä mainittuja torrent-tekniikkaan liittyviä sanoja hakuehdotuksista. Jos käyttäjä oli hakemassa tietoa sanalla "BitTorrent", ilmestyi sana automaattisiin ehdotuksiin vasta kun se oli kirjoitettu kenttään kokonaan. Nyt Google ehdottaa sanaa jo ennen kuin se on kirjoitettu kokonaan. Suodatus on edelleen voimassa muun muassa hakusanoille "Rapidshare" ja "isohunt".
Googlen edustajan mukaan he suodattavat läheisesti piratismiin liittyviä sanoja ehdotuksista. Vielä ei ole selvää miksi BitTorrent- ja uTorrent-sanojen suodatus päätettiin nyt poistaa, vaikka suodatus katsottiin aiemmin aiheelliseksi.
Sekä uTorrentin että BitTorrentin hakukiinnostavuus on kohonnut selvästi tämän vuoden maaliskuusta lähtien.
Yhdysvaltalaista elokuvateollisuutta edustava MPAA julkaisi viime viikolla tutkimuksen, jonka pääsanoma on, että hakukoneilla on erittäin tärkeä rooli luvattomasti jaossa olevan sisällön löytymisessä. MPAA:n mielestä hakukoneyrityksillä on suuri vastuu piratismin ehkäisemisssä.

Lue myös nämä
Tägit
uTorrent Google BitTorrent MPAA
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.