Microsoft yrittää uudelleen: Uudet Surface-taulutietokoneet julki

Manu Pitkänen
23. syyskuuta, 2013 18:02

Microsoft esitteli New Yorkissa pidetyssä julkistustilaisuudessa toisen sukupolven Surface-taulutietokoneet. Yhtiö yrittää nyt toistamiseen läpimurtoa taulutietokonemarkkinoille. Microsoft esitteli ensimmäiset tablettinsa viime vuonna, mutta ne saivat markkinoilta erittäin kylmän vastaanoton.
Microsoftin mukaan se on parantanut Surface Pro 2:n suorituskykyä 20 prosentilla ja siinä käytettävä grafiikkapiiri on 50 prosenttia nopeampi. Yhtiö väittää Surface Pro 2:n olevan nopeampi kuin 95 prosenttia markkinoilla olevista kannettavista tietokoneista. Suorituskyvyn lisäyksestä huolimatta laitteen akkukesto on parantanut jopa 75 prosentilla. Nopeuden ja akkukeston lisäyksen taustalla on Intelin Haswell-suoritin.
Pidempää akkukestoa tarvitseville on tarjolla Power Cover -näppäimistösuoja, johon on integroitu 30 wattitunnin akku. Saatavilla on myös erittäin ohut ja taustavalaistuksella varustettu Type Cover -näppäimistö.
Microsoft tuo markkinoille myös Surface Docking Station -telakan, jonka ansiosta Surfacen kuvan saa laajennettua työpisteen isolle monitorille. Telakassa on virtapainikkeen lisäksi kolme USB 2.0 -porttia, USB 3.0 -portti, Mini DisplayPort, Ethernet-liitäntä sekä Audio In ja Audio Out.
Uuden Surface Pron lisäksi Microsoft esitteli Surface 2:n, joka on suora seuraaja edellisen sukupolven Surface RT:lle. Edeltäjäänsä verrattuna ohuemmassa ja kevyemmässä Surface 2:ssa on Full HD -tasoinen ClearType-näyttö. Surface 2 on suunniteltu Microsoftin palveluita silmällä pitäen. Moniajon kerrotaan riittävän Surfacen mukana toimitettavien Office-ohjelmien suorittaimiseen ja tabletin etukameran pitäisi riittää lähes millaisissa olosuhteissa vain Skype-puheluihin, jotka Microsoft lupaa vuodeksi ilmaiseksi laitteen ostajille. Ostaja saa ilmaiseksi myös SkyDrive-pilvitilaa kahdeksi vuodeksi 200 gigatavua.
Hintaa Surface 2:lla on 449 dollaria. Surface Pro 2:sta joutuu pulittamaan 899 dollaria. Tabletit tulevat myyntiin 21 maassa 22. lokakuuta.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Microsoft Surface Windows 8.1 Microsoft Surface RT
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.