Apple hakee patenttia langattomalle lataukselle

Manu Pitkänen
20. syyskuuta, 2013 14:08

Langattomasta latauksesta on puhuttu pitkään, mutta toistaiseksi laitevalmistajat eivät ole hyödyntäneet tekniikkaa tuotteissaan muutamia kokeiluja enempää. Vaikka Apple puhuukin langattomien tiedonsiirtotekniikoiden puolesta, ei yhtiö ole vielä halunnut muuttaa mobiililaitteiden lataamista langattomaksi.
Tällä hetkellä lataaminen on toteutettu erillisillä latausalustoilla, joiden päälle puhelin asetetaan lataantumaan. Applen markkinointijohtaja Phil Schiller pitää tätä kuitenkin kömpelönä ratkaisuna, joka ei ole oikeasti edes langaton (latausalusta on edelleen kiinni pistorasiassa).
Julkaistun patenttihakemuksen mukaan Applen suunnitelmissa on ollut langattomaan lataukseen tarkoitetun järjestelmän integrointi suoraan tietokoneisiin, mobiililaitteisiin ja lisälaitteisiin (esim. näppäimistö). Näin ollen lataukseen ei tarvittaisi erillistä lisälaitetta, vaan virran lähettimenä toimii esimerkiksi iMac, joka on jokatapauksessa kiinni pistorasiassa. IMac voisi ladata jatkuvasti näppäimistöä, hiirtä ja sen läheisyyteen tuotua mobiililaitetta (esim. iPhone).
Applen patentoiman järjestelmän toinen hienous on se, että esimerkiksi näppäimistö voi toimia lisälähettimenä. Se voisi välittää iMacin lähettämän virran hiirelle mikäli tietokoneen ja hiiren välisessä suorassa yhteydessä on ongelmia.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Apple iMac langaton lataus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.