Intelin Bay Trail -piirit julki

Manu Pitkänen
11. syyskuuta, 2013 20:08

Intel julkisti tänään uuden Bay Trail -suoritinperheen, joka on suunniteltu vähän virtaa kuluttaviin taulutietokoneisiin, kannettaviin ja hybridilaitteille. Myöhemmin tänä vuonna markkinoille on tulossa Bay Trail -piireihin perustuvia Windows- ja Android-laitteita.
22 nanometrin Tri-Gate-tekniikalla valmistetuilla Bay Trail -piireillä Intel yrittää vihdoin tehdä läpimurron mobiililaitteisiin. Yritykset ovat kariutuneet tähän asti liian suuren energiankulutuksen takia. Yhtiön mukaan uuden Atom-järjestelmämikropiirit mahdollistavat 10 tunnin akkukeston ja kolmen viikon valmiusajan. Intel Atom Z3000 -prosessoreiden väitetään kaksinkertaistavan laskentatehon ja kolminkertaistavan grafiikkatehon edeltäjiinsä verrattuna.
Sirujätti esitteli IDF:ssä myös uudet puettaviin laitteisiin soveltuvat Quark-piirit ja lupasi tuoda 14 nanometrin tekniikalla valmistetut prosessorit markkinoille ensi vuoden lopulla. Tänä vuonna markkinoille on luvattu tulevan alle 100 dollarin tabletteja ja alle 200 dollarin kannettavia tietokoneita.

Lue myös nämä
Tägit
Intel Atom Intel Atom Z3000
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.